Ons koor

Popkoor Zutfun is een vereniging die bestaat uit ongeveer 40 leden. We repeteren op donderdagavond van 20:00 tot 22:00 in De Wijngaard in Zutphen. We hebben mooie arrangementen, veelal geschreven door onze eigen dirigent/pianist Ton-Herman Melis. Het zijn bijzondere arrangementen, geen standaard koor-arrangementen. De arrangementen groeien al repeterend; passend bij wat we als koor kunnen en wat het beste klinkt. Dat levert prachtige nummers op, maar vraagt ook wat van de flexibiliteit van de koorleden, want er kan gaandeweg wel eens iets veranderen. Bij het instuderen van de nummers maken we gebruik van bladmuziek, maar bij uitvoeringen en optredens zingen we alle nummers uit ons hoofd.

We besteden ook veel aandacht aan het ‘vertellen’ van de nummers. Dat doen we door regelmatig koorcoaches uit te nodigen die ons leren hoe je met een nummer het publiek kan raken, zowel door mooie samenklank, als door het verhaal achter het nummer over te dragen.

We streven ernaar elk jaar een aantal optredens te doen, zodat we regelmatig kunnen laten horen wat we kunnen. Die optredens zijn meteen gezellige avonden of dagen uit met elkaar, want ook gezelligheid staat bij ons hoog in het vaandel.

Om alle activiteiten in goede banen te leiden, zijn er binnen het koor verschillende commissies actief, die er samen voor zorgen dat we als koor goed voor de dag kunnen komen en dat we, naast de wekelijkse repetities, ook regelmatig andere dingen samen doen.

Repertoire

Ons repertoire is heel afwisselend. We zingen Engelstalige nummers zoals: Paradise van Coldplay, True Colors van Cyndi Lauper en Man in the mirror van Michael Jackson. Nederlandstalige nummers zoals: Ken je mij van Trijntje Oosterhuis en Iedereen is van de wereld, van Thé Lau.