Dirigent

Onze dirigent, Ton-Herman Melis, is pianist. Na zijn afstuderen in 1987 kon hij direct als toetsenist aan de gang bij de theaterversie van ‘de Film van Ome Willem’ en tourde hij 3 jaar lang, 120 voorstellingen per jaar, langs alle theaters in Nederland. Dankzij Edwin Rutten ontdekte Ton-Herman zijn liefde voor het theatervak. Hij werkte vervolgens mee aan tal van theaterproducties met o.a. Berdien Stenberg, Hetty Heyting, Hester Macrander en weer met Edwin Rutten, sinds 2004 als ‘hoofdgeitenbreier’ in de ‘Ome Willem Jubileumtour’.

Behalve aan theater is Ton-Herman’s hart ook verpand aan de Funk- en Soulmuziek. Zo trad hij onder meer op met de Swinging Soul Machine, the Trammps, Billy Haynes, Eddy Floydd en de ‘Three Degrees’, en was hij toetsenist van de band Strapatz. Ton-Herman (en zijn Hammond) waren overigens ook maandelijks te zien in het TV-programma ‘De Wereld Draait Door’.

Sinds 1989 heeft hij zijn eigen opnamestudio. Hier produceerde hij de hoorspel-CD van het jeugdtheaterprogramma ‘Het Slotakkoord’, en muziek voor vele anderen, waaronder Edwin Rutten, het MT-collectief en het Klokhuis. Voor zijn eigen composities en arrangementen is de studio een ideaal schetsboek.

Als docent en coach is hij verbonden aan kunstencentrum het Klooster in Woerden en was hij muzikaal leider van twee amateur theatergezelschappen ‘the Greensingers’ uit Utrecht en ‘Face’ uit Hoofddorp. Ook begeleidde hij workshops van o.a. Jette van der Mey, Hans Dulfer en Kirby Shaw.

Meer informatie vindt u op de Site van Ton-Herman